Wow, wow, wow. Joël Mouclier! Is het echt sinds Semio geleden dat we nog iets van hem in het Nederlands hebben mogen lezen? Nu niet in een fantasy- maar wel in een geschiedkundige context. In tegenstelling tot anderen brengt hij de grandeur van de Egyptische koningin wél tot leven met een kleurrijke zwier. Hoe hij de achtergronden manipuleert en erin slaagt de wandschilderingen als echte motieven te laten uitschijnen. Natuurlijk ligt een groot deel van de focus op Cleopatra’s relatie met Julius Caesar (toch zeker eens Rome en de politieke machtsverwikkelingen aldaar de hoofdbrok vormen), Marie en Thiery Gloris schrijven het portret van een vastberaden, intelligente vrouw die haar mannetje staat. DE hoge score voor het boek is wel vooral te danken aan Moucliers verlevendiging.
21-05-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *