Een atypisch verkenningsboek van een (hoofd)stad, de Vuitton-collectie is zoals haar merkcollectie een prestigeproduct waar kosten noch moeite werden gespaard om een artiest zijn/haar ultieme weergave te geven van een stad waar deze de liefde voor uitspreekt. Bij het openslaan komt de overdonderende chaos op je af en lijkt alles overrompelend bombastisch. Niet vanwege de stadse drukte, wel omdat Ever Meulens grafiek een onoverzichtelijk totaalspektakel lijkt en je verdwaalt door de visuele straten van… niet Antwerpen, maar Brussel. Eens je echter alles tot jou laat komen, openbaart zich een architectonische herontdekking van de Belgische hoofdstad, met een zekere voorkeur voor hedendaagse, moderne architectuur, overvloeiend in het strakke lijnenspel van Vermeulen. En toch, ondanks de rechtlijnigheid zitten er heel veel kronkels in. Mooi hoe een land ook vervat wordt vol visuele prikkels met ontzettend veel herkenningspunten en -personen. Kom tot rust in deze oase van allesomvattende wanorde. Een grafisch pareltje.
29-05-2021

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *