Oogachtend, uitgever van het alternatieve, heeft nog iets stripachtigs uit het archief van hun verkoopkanon Brecht Evens kunnen putten: de strookjesstrip Idulfania die de auteur indertijd maakte voor Brussel deze Week. Een sprookjesachtige setting is de voedingsbodem voor de absurde, scabreuze of fantasierijke grappen die vaak als pointe van de pot gerukt zijn. Met een jeugdig publiek in het achterhoofd trapt Evens niet in de val om er een eenvoudig kinderstripje van te maken, het mag en zal wel eens uitdagend zijn. Technisch springt hij uit de band, hij kiest voor zijn eigengereide tekenstijl, ver weg van de traditionele klare lijn. Voor fans van Brecht Evens alvast een must have.
29-05-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *