Over deel 1: olala, Scott Snyder had zich kunnen vereeuwigen door een plaats te bemachtigen tussen Miller, Moore en Morrison met een ingetogen en toch groots scenario. De beginscène met de vertwijfelde Bruce Wayne opgesloten in Arkham Asylum met de veronderstelling dat al het voorgaande een illusie is, het is een subliem uitgangspunt dat het niet nodig had om uit te spitten en er een groots spektakel op te laten volgen met heel wat DC-superheldenfiguranten. Desalniettemin intrigeert Last Knight on Earth, waar gaat Batman met de Joker-lantaarn naartoe? Over deel 2: het buiten-aardse uitstapje van Batman had minder lang mogen duren. Scott Snyder ziet het groots, té groots en bereikt metafysische en existentiële proporties. Het wordt na verloop van tijd zeurderig en verliest daardoor je interesse. Met bovendien een hele resem DC-helden en antihelden die uitgebraakt worden om Batmans confrontatie nog bombastischer te maken. Was je echt zo enthousiast bij dat eerste deel?
25-06-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *