Nederland heeft geen commerciële stripcultuur meer, het medium wordt er meer nog dan in Vlaanderen stiefmoederlijk behandeld. En toch weten artiesten en auteurs zich vaak een bron aan te boren die wél lijkt aan te slaan: de historische, educatieve strip. Een of andere organisatie laat zich voor de kar spannen om hun verhaal alsnog in beeldvorm uit te brengen, het 350-jarige bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie kan gevierd worden, hoera! Ad Maas weet het niet boeiend genoeg te brengen, Het Waterwapen is saai en doet je kopje onder gaan door de overvloed aan feiten, je verzuipt mee. Het opvoedkundig karakter staat het gedegen vertellen van een verhaal danig in de weg. Fijn om Fred de Heij in deze context aan het werk te zien, helaas kan hij, ondanks de artistiek kwalitatieve inbreng, de meubelen tijdens deze zondvloed niet redden. Bovendien blijft hij struikelen over zijn niet geijkte typografie die de platen saai en statisch maken.
07-06-2021

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *