Dat Béka het wetenschappelijke deel (de achtergrond van de graaf) heel serieus neemt, moge duidelijk wezen, je krijgt enkele pagina’s vol formules op je bord. En toch is dat mooi gebalanceerd met de rest van het avontuurlijke spionageverhaal. De thriller is zo aanstekelijk en filmisch dat je mee op onderzoek vertrekt. Maar bovenal, Etien en Béka maken de uitstap niet vrijblijvend, op drie punten verrijken ze de morele detective. Je hebt het stuk van de bevolkingsmanipulatie via verdovende middelen, er is de ontwikkeling van de atoombom, maar het sluitstuk, de mogelijke moord op Hitler kan voor verhitte discussies zorgen. Het Rommelgem-personage hoef je niet weg te cijferen uit het Robbedoes-universum (hierin is hij daadwerkelijk eerder een Tom Cruise), Etien en Béka portretteren hem zo geloofwaardig alsof Einstein zelf op een bepaald moment de James Bond ging uithangen.
29-03-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *