Het is bon temps om geschilderde platen af te leveren eens je artistiek verheven wil worden. Gibrat, Jarbinet, Hermann, velen deden het hem voor maar nu pakt ook Mounier uit met een sfeervol aquarelpalet. Vooral wanneer het ijzig koud is en de sneeuw het decor bedekt zijn de oorlogstaferelen des te idyllischer. Nochtans is het verhaal dat niet. Zie het als een adolescentenversie van Oorlog van de Lulu’s en Kinderen in het verzet, jongeren die zich een weg willen banen naar een bevrijde toekomst. Ordas is compact en maakt er geen gedetailleerde kroniek over verschillende delen van. Zelfs de 56 pagina’s zijn voldoende om je in de tragiek van de jongelingen in te leven. De Spijbelaars, geslaagd.
15-06-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *