Slim bedacht van uitgever Dark Dragon, één en twee samen verpakken met een exclusief illustratieboek. En dat gelimiteerd op 150 exemplaren. Nu maar hopen dat het album met tekeningen toch niet los op de markt komt. Kwestie van de exclusieve belofte niet te verbreken. Over deel 1: wat heb je nu eigenlijk gelezen? Het metafysische futurisme in de X-Men bereikt een hoogtepunt. Met die constante verspringingen in de tijd heb je geen enkel houvast meer en kan je amper de context bepalen. Geen idee wat Hickman ons te vertellen heeft, zo wazig. De schrijver doet zich als een professor Xavier voor: alwetend zonder alle info te delen. Mistig. Wel stijlvol getekend. Over deel 2: het eerste hoofdstuk, gewijd aan de vele levens van Marie, is zeer aards en interessant, vanuit menselijk perspectief geschreven waardoor je er een band mee kan aanknopen. Helaas daarna wordt het weer als vanouds: groots en waarachtig, hoewel het predicaat bombastisch nog meer van toepassing is. Hickman leeft duidelijk op een andere planeet.
15-06-2021

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *