De Franse uitgever Bamboo creëert een Lanfeust-kloon, de eerste regels van het fantasygedrocht bepalen de toon: beschrijvend de gecreëerde wereld vatten en de lezer onderdompelen in een atypische omgeving. Het lijkt chaotisch en de verwikkelingen laten je verder wegzinken in een moeras van intriges waar iedereen elkaar wel zit te bedriegen. Verwarring troef tot je de laatste pagina’s bereikt en de puzzelstukjes mooi in elkaar passe. Isabelle Bauthian heeft een zeer origineel, goed geconstrueerd script geschreven en eveneens petje af voor Rebecca Morse die het evenzeer op zijn Tarquins sfeervol en geloofwaardig neerpent. Draak en Gif, niet alleen fris, vooral ijzersterk als geheel. Kan het tweede deel eenzelfde niveau aanhouden? Van een gedrocht is al lang meer geen sprake.
20-06-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *