Kijk je naar de cover, merk je een stijlverschil op in vergelijking met andere Zij schreven geschiedenis-boeken. Jeanne, de centrale figuur, is net als al die historische karakters centraal prominent aanwezig, alleen pakt Noé uit met een vette contour uitspringend ten opzichte van het meer floue decor. Die trend zet zich binnenin ook verder met minder realisme en meer popachtige expressies, alsof Gepetto inspireerde. Het realisme mag dan eerder cartoony zijn, door de indringendheid van het verhaal en de directe actie zorgt Jérôme Le Gris voor een uitstekende kroniek die niet overspoeld wordt door al te veel details. Deze Jeanne d’Arc geeft een mooi overzicht van haar leven, verheerlijkt haar niet om te prediken voor een heilig- of zaligverklaring. Het is vooral een inzicht geven in het belang van deze invloedrijke jongedame die op een bepaald moment onterecht verloochend werd en daardoor ook verraden door haar naasten.
25-07-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *