Over deel 1: alleen al voor die kleurenpracht en het hyperrealisme van Alex Ross een lust voor het oog. Waid probeert Marvels niet te kopiëren en zoekt een eigen weg om het DC-universum op mensenschaal te vatten. Voor een leek misschien niet zo vanzelfsprekend (de opdagende The Spectre), voor een klassiek superheldenliefhebbers spek voor de bek. Waanzinnig mooi met een intrigerende plot. Is het einde echt nabij? Over deel 2: these-antithese. Goed-kwaad. Vriend-vijand. Held-antiheld. Vrij-gevangen. Waid plukt segmenten uit de DC-geschiedenis, bravo als je de referenties herkent. Het indrukwekkende spektakel overdondert, al speelt er zich veel boven onze humane hoofden af. Bijbels van insteek, apocalyptisch van toekomst.
21-07-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *