Zidrou wil o zo graag artistieke erkenning, bewijzen dat hij van alle markten thuis is en tonen dat hij een poëtisch jeugdverhaal kan schrijven. Meer nog dan een strip leest De walvisbibliotheek als een geïllustreerd jeugdboek. Alleen zonder virtuoze taalspielereien, zonder linguïstische ziel. Of ligt het aan de vertaling die vlak en allesbehalve meeslepend is. En dat in een boek dat net over het belang van literatuur gaat. Judith Vanistendael visualiseert dat als een illustratrice uit het genre, zoekend om de twee disciplines te verenigen? Je hunkert naar Sienkiewicz’ onuitwisbare interpretatie van Moby Dick. De auteurs gooien de lijn uit, maar slaan de lezer niet aan de haak. De walvisbibliotheek, het bewijs dat twee gevestigde erkende namen niet noodzakelijk bevestigen.
01-07-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *