Met een wel erg summier dossier. En bovendien beschamend dat de uitgever niet eens de moeite doet om de verhalen opnieuw te vertalen en te letteren. Dat zou pas een meerwaarde zijn geweest. Over deel 1: boek 1 bevat Kameleon: zo’n oude Rik Ringers, da’s een beetje artificiële popart. Een synchrone, aanvullende inkleuring vind je hier niet in terug, de natuurlijkheid (of het gebrek ervan) steekt af. Duchateaus thriller is zo’n whodunit waar enkel slimmerik Rik Ringers van wanten weet. Leuk. Eveneens zit hier ook De ontvoering in: de zoon van zakenman Deruyter wordt ontvoerd, Rik probeert in zijn eentje de dader te ontmaskeren. Slimmer dan echte politie-inspecteurs lost Rik het mysterie op. Met een beperkte cast verplicht Duchateau zich de dader binnen deze kleine groep te plaatsen. Over Het raadsel van Poquerolles: uit 1962, een verhaal in twee delen. In de eerste helft Rik die het raadsel van Poquerolles probeert te ontrafelen. In het tweede deel Baardemakers die het mysterie van de verdwijning van Rik Ringers, die op zoek is om het raadsel van Poquerolles op te helderen, tracht bloot te leggen. Zestig pagina’s is wel erg lang om dit eindresultaat te bereiken. Over Rik Ringers in een doolhof: gelukkig rijdt Rik Ringers vaak in een Porsche om zich door het bochtenwerk waarmee scenarist Duchateau hem opzadelt zonder problemen te kunnen manoeuvreren. Van de hak op de tak zoekt de schrijver naar verlengstukken om je constant te verrassen, moeilijk dan ook om finaal te bepalen wie de echte dader is, al heb je reeds lang een vermoeden. Rik Ringers in een doolhof, een langdradige thrillerdetective.
01-07-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *