Een documentaire om U tegen te zeggen. Boisserie en Guillaume moeten comprimeren om het levensverhaal in strip om te zetten, ze doen het echter nog steeds zeer uitgebreid waardoor Schachts fascinerende geschiedenis danig raakt. Van a tot z volg je zijn apolitieke pad dat voortdurend gedwarsboomd wordt door ambitieuze machtswellustelingen. De filosofische benadering of slotsom is geen veroordeling: ”U heeft vast gedacht Hitler en zijn handlangers, die u beschouwde als idioten, te kunnen manipuleren. Maar al met al heeft u niets anders gedaan dan hun duistere doelen dienen.” Een waarheid als een koe voor iemand die overtuigd was steeds ten dienste te staan van het volk. De tekeningen van Cyrille Ternon vormen een strak realisme, iets verder reikend dan de kille afstandelijkheid van Francis – Meesters van de Gerst – Vallès. Zelfs al ken je weinig van financiële zaken, De Bankier van het Rijk levert een meerwaarde genre De Bom op.
21-07-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *