James Fennimore Cooper is duidelijk meer dan alleen DE laatste der Mohikanen. Een hele indianenkroniek schrijft hij, zoals te verwachten, vanuit een blank perspectief met een voor die tijd humane(re) inslag. Het gaat er heftig aan toe, want hoewel Hertendoder alias Hawkeye nog de meest vredelievende is, de mensen rondom hem (Roodhuid of blank) zijn vanwege hun zelfbehoud behoorlijk wreed. Cooper beschrijft het grootse epos-avontuur, Ramaïoli visualiseert fragmentarisch. Want zelfs met de extra pagina’s comprimeert de auteur behoorlijk veel en zijn de overgangen soms behoorlijk abrupt. Toch kijk je met enige verwondering, vooral wanneer Ramaïoli je verbaast met een paginagrote illustratie. Dan pas word je er echt in meegezogen. Hertendoder, ouderwets, maar wel entertainend volgens het klassieke avonturenboekje.
21-07-2021

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *