Je hebt Collectie Explora waarin auteurs op zoek gaan naar de ware verhalen van echte ontdekkingsreizigers. Omdat de schrijvers vaak het autobiografische aspect zo dicht mogelijk willen benaderen door de levensloop gefragmenteerd van a tot z te willen vertellen, zijn die meestal saai. Dit goudzoekersavontuur daarentegen is op zijn Indiana Jones een echte thriller met het onschuldige kippetje Laureen als naïeve speelbal tussen al die gewetenloze mannen, noem ze gerust klootzakken. Net door die recht-door-zee-mentaliteit zonder overdreven politieke correctheid is deze strip zo aanstekelijk. Zelfs de manier waarop Maureen zich steeds gewillig naar de slachtbank laat leiden, neem je er maar al te graag bij. De tekeningen van Delaporte zijn rauw en maken het daardoor realistischer. Laureen, geslaagd.
15-07-2021

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *