Over deel 1 van De huivering: de bedrijvige Patrick Cornelis wijkt even af van zijn Virus-patroon en maakt een ‘aangenaam’ uitstapje om huiverend uit te pakken. Geslaagd zijn de twee gestripte kortverhalen Vredige dood en Geboren in graffiti. Het demonische werpt zich nog steeds op, alleen wordt dat voor een keer niet vertaald door vleesetende monsters die de oermens bevruchten met het kwaad. Neen, hierin een meer psychologische aanpak via de flinterdunne grens tussen droom en daad. Wat speelt er zich allemaal in de geest van de protagonisten af. In het A4-formaat komen Cornelis’ tekeningen goed tot uiting, het ‘minimalistisch” inkleuren van di Rosso accentueert de sombere sfeer. Huis der duizend schreeuwen is het buitenbeentje, een uitgeschreven kortverhaal met hier en daar een versterkende illustratie. Liefst niet in een stripalbum graag. de huivering, gewaagd en geslaagd. Over deel 2: Patrick Cornelis, een buitenbeen op de Nederlandstalige stripmarkt. Vastberaden blijft hij op eigen houtje (weliswaar met steun van heel wat internetbackers) zijn ding doen. Naast zijn Virus-project is ook ruimte voor macabere of ‘Huivering’wekkende verhalen. Scenarist Tom Thys viert drie keer mee. Een stripscenario en twee uitgeschreven kortverhalen, beiden verrijkt met bloeddoorlopen illustraties van Cornelis. Proteïnen is zo’n overlevingsverhaal waarbij de survival of the fittest je alle grenzen van fatsoen doet verliezen. De ontknoping zorgt voor zo’n typische House of horror-ontknoping. Doe een wens is de weerspiegeling van de Faust-val. Verkoop je je ziel aan de brandende duivel, moet je op de blaren zitten. Cornelis’ realisme is niet perfect en leunt aan bij de Franse middenmoot, het is vooral zijn inzet en doorzettingsvermogen die respect afdwingen. de Huivering, griezelen maar. Het Movie Monsters-boek is een illustratiebundeling van specifieke karakterkoppen uit de filmwereld, gruwelijke ‘helden’ die het horrorgenre verrijk(t)en. Links een hele uitleg over het personage, in het Engels weliswaar.
31-10-2019

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *