Oostblokburgeroorlogen, het kwam decennia geleden dagelijks in het nieuws met patriotten en militairen, of religieuze splintergroepen die elkaar bekampten met daar tussenin de ‘gewone’ bevolking die enkel denkt aan zelfbehoud en overleven. Runberg schrijft over de ware toedracht, hoe onmenselijk het eraan toegaat eens potentaten een bepaald pad uitstippelen. In Verzet blijft de scenarist on-verzet-telijk pessimistisch om – ondanks het humanisme – het inhumane van de mens op eenvoudig afschuwelijke wijze te presenteren. Probeer eens niet betrokken te zijn met dit weerzinwekkend drama. Intelligent geschreven. Urgell maakt het met zijn striprealisme levensechter. De Splitsing, hard.
31-07-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *