Alsjeblieft, gelieve de stripmarkt te behoeden voor de zoveelste pilotenstrip van middelmatige kwaliteit, zo redeneer je bij het aanschouwen van de cover. En toch, het moet gezegd, heeft Oostfront Squadron meer te vertellen dan de voorgaande clich√©voorstellingen die door menig uitgever uitgebraakt worden. Het verhaal intrigeert met de samenstelling van een nieuw team dat bij de Russen moet opereren. De intriges en het spionagewerk die eraan voorafgaan, prikkelen de nieuwsgierigheid, vooraleer daadkrachtig de actie alle aandacht opeist. Alleen nemen Buendia en Cayre te veel hooi op hun vork en willen ze te veel vertellen in 46 pagina’s, door liefst het drama op verschillende fronten op te bouwen. Nogal veel van het goede. Giuseppe de Luca heeft een afgelikte stijl, extra bekrachtigd door de inkleurder. En toch ben je mee in deze thriller. De route naar razernij, genietbaar.
23-01-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *