Jammer van Danica Novgorodoffs rudimentaire basisgrafiek waarbij de rechtstreekse kleuren het zielloze van de personages moeten verdoezelen. Nochtans doorbreekt de artieste op interessante wijze de kaders van het klassieke vertelpatroon waardoor je sterker in het gegeven meegezogen wordt. De korte, intense tocht van 67 ritmische seconden in de lift zorgt voor een psychologische rollercoaster, Jason Reynolds confronteert de lezer met talrijke dilemma’s. 67 Seconden ziet er in eerste instantie misschien niet cool uit, toch beklijft de ‘thriller’. Eentje die jongeren de ogen kan openen, hen provoceert om meer dan twee keer na te denken vooraleer je iets ergs wil doen en wie weet zelfs kan afleiden van het vooropgestelde plan. Gun 67 Seconden meer tijd dan 67 seconden om dit intense drama te verwerken, wedden dat je langer blijft plakken? Met iets verzorgder tekeningen was dit een topper geweest.
31-07-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *