Fin de carrière voor André Juillard? Dat leek wel zo eens hij zich ingroef in het Blake & Mortimer-universum. Je hoopte vooral dat hij af en toe toch eens een uitstap maakte naar dat iconische De 7 levens van de Sperwer. Edoch, zelfs daar kon hij de laatste jaren niet meer bekoren, tot nu Wat een wereld verscheen. Visueel valt op dit prachtig getekend boek amper iets aan te merken. Juillard heeft alles terug uit de kast gehaald en toont met een elegante accuraatheid heer en meester te zijn in de historische strip. Waarom Cothias naaktscènes laat insluipen, overbodig. Waarom Cothias zich voortdurend laat onderdompelen in de complexe familiegeschiedenis verscholen achter binnenlandse politiek, eveneens overbodig. Het verhaal zelf boeit je al lang niet meer, toch is er die kleurrijke beeldende voldoening. Juillard ten top, daarom een extra punt!
01-07-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *