Wederom openend met een knap, uitgebreid dossier. Over De Zwarte Weduwe: een huis clot of Zimmerspiehl, de theatrale crimi-opvoering in de gesloten ruimte van een vliegtuigtoestel is het basisgegeven. Wie is de dader terwijl paniek zorgt voor buitenissige toestanden. De toevalligheden maken het alleen maar erger. Dusarts scenario is maar dunnetjes, Walthéry’s tekeningen daarentegen des te rijker. In het overvolle gevaarte is er geen enkel leeg plekje. In de details vallen extra op de nevenpersonages, met tal van (on)herkenbare collega’s (plaat 9, kader 7), Groucho Marx (10-1), Wasterlain (12-1). De Zwarte Weduwe, een Shakespearaanse Much ado about nothing. Al is een moord wel niet niets! Over De dinosauriërs: complete verwondering alom wanneer een kleine groep een voorheen onontdekte vallei binnendringt waar veel voorouderlijke uitgestorven dieren de groene oase bevolken. Eten of gegeten worden, de wet van de sterkste geldt. Stel je geen vragen bij alle gevaren die Walter en Natasja (ze vallen van de regen in de drop) moeten doorstaan, laat het onwaarschijnlijke op je afkomen. Een mini Jurassic Park, niet? Over De Rotsenzee: een holderdebolder achtervolgingsavontuur waarbij Natasja zich verder helemaal ontplooit als amateurdetective. Eigenlijk kan je niks slecht zeggen over een strip van Natasja. De gedrevenheid waarmee Walthery zijn heldin cinematografisch op papier zet, is telkens weer genieten. Over Atoll 66: eveneens een holderdebolder achtervolgingsavontuur waarbij Natasja dit keer niet als amateurdetective fungeert, maar wel doelloos gevangengenomen wordt zonder al te veel bewegingsruimte. Gelukkig heeft Walter hulp van een mysterieuze jongedame. Bizar om de inheemse sekte erbij te betrekken, alsof in een politiek correcte wereld de sukkelaars de situatie moeten verergeren. Als lezer onderga je en kijk je naar de mooie plaatjes die Walthery tekent. Met een gastrol voor Guust Flater (niet echt goed getekend) en is de Nederlandse fietser niet Martin Lodewijk?
19-05-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *