Een beangstigende, maar uitstekende dicht-bij-huis-thriller, zeker nu heel de wereld zelf getroffen wordt door een pandemie. Zo zie je maar hoe snel Het verval zich inzet en chaos de overhand neemt eens de mens aan zijn lot wordt overgelaten. Een survival of the fittest. Ondanks de visuele sfeer (de kleuren die Muralt toevoegt, wow) zijn enerzijds getemperd somber en anderzijds onwezenlijk grauw. Net door die invulling voel je een deprimerende geladenheid die de overlevingsdrang geregeld de kop in drukt. Muralt schrijft en tekent een prequelvariant van The Road, wij maken kennis met de inhumane (d)evolutie nog voor er op pad wordt gegaan. Luidt de originele titel The Fall de herfst van de mensheid in of is dit de definitieve val? De pessimist likt nu de vingers af en eigenlijk de gewone toeschouwer ook, want Het Verval slaat in als een bom.
08-08-2021

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *