Daedalus probeert met de jongerencollectie Diedeldus doelgericht een deel van het strippubliek in te palmen. Zelfs in dat subgenre (jeugd) moet je van alle markten thuis zijn en voor ieder iets aanbieden. Vandaar deze nieuwe poging om met manga de Nederlandstalige markt verder te veroveren en hiermee proberend een zekere nood bij de jongeren in te vullen. Super kaka staat in dat segment wel hoger aangeschreven. Kittens tegen dino’s is een perfecte Europese replica van de Japanse shonen (hoewel, hier een meisje in de hoofdrol, een shojo) met bizarre, lieflijke katjes die over bovennatuurlijke krachten beschikken aan haar zij. De dicht-bij-huis-sfeer van Saint-Malo zou de verbintenis moeten versterken, toch zit je met een tekenstijl die ver van de ‘onze’ afwijkt. Geen kind dat daarnaar kraait, de onverklaarbare alienconversaties gaan zelfs aan jouw volwassenenneus voorbij. Dit eerste deel is grappig, vanaf het begin meeslepend en af, te klasseren onder pretentieloos plezier.
18-06-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *