Romano Molenaar keert terug naar zijn eerste liefde, de superheldenstrip, dit keer naar een idee/verhaal van schrijver/uitgever Leon Verhoeven over de wederopstanding van de Nederlandse superheld Rode Sphynx. De opener is een Quentin Tarantino-achtige situatieschets waarbij de lezer even verbaasd achterblijft dan de herboren Sphynx die ontdekt welke krachten ze vanaf nu allemaal bezit. Verhoeven linkt zich aan Ralf van der Hoeven in De legende van Buckshot Boone, hoe het de Sphynx ongeveer 150 jaar eerder verging in het Wilde Westen. Een beetje theatraal en excessief qua geweld. Van der Hoeven tekent stripminded, edoch bezit nog niet al de kwaliteiten om natuurlijk te tekenen. Dé blikvanger is echter Johan Neefjes in De Grachtengruwel leeft. Zijn minimalisme is gestileerd en blinkt Tim Sale-gewijs uit in sfeer. Hoe goed de kleuren ook, was het palet meer getemperd, dan had je pas een visuele parel voor ogen. De galerij achterin de harde kaft is een liefhebberssurplus. De Kronieken van de Rode Sphinx, leuk.
01-08-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *