Vanaf het moment dat je tot een minderheid behoort die zich willens nillens manifesteert via sociale media en het hypegewijs op handen gedragen wordt door een specifieke community, met daarnaast mediatieke belangstelling, dan is de kans groter dat je verhaal opgepikt wordt. Huda Fahmy is daar het sprekende bewijs van. Aangemoedigd door omstaanders die niet weten wat strips maken is, hebben ze haar laten aanknopen bij het medium dat Huda nauw aan het hart ligt. Ongeacht het mankeren van enige technische vaardigheid, cirkeltjes, bolletjes en andere vormen fingeren als basis voor de doodse figuurtjes. En zo gaat dat x-aantal pagina’s door. Enkel en alleen omdat ze moslima is en zich kritisch uit over de opgelegde conventies. Verwacht geen blasfemische cartoons die de religie ondermijnen, neen, Dat kunnen we regelen is slechts een goedgeregelde deal om dit wangedrocht aan het papier toe te vertrouwen. En vanwege de provocatieve ondertoon zag iemand bij Pelckmans het hemelse licht om deze ‘graphic novel’ te vertalen. Als je onder graphic streepjes trekken verstaat, oké, maar vernieuwend is de novelle niet. De algemene teneur is: lees meer strips, alleen deze niet!
10-08-2021

2/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *