Compleet verhaal? Dat lijkt toch onmogelijk met dit open einde. Net als bij het gros van de dieren, is dit een vertelling met een staart (die er hopelijk komt). Pau voert een bizarre cast op met als orgelpunt hoofdpersoon Curtiss Hill, een ogenschijnlijk galant competitiebeest dat zich achter de schermen met louche zaakjes bezighoudt. Hij is niet de sympathieke ‘man’ waarmee je je associeert. Zijn concurrent is al evenmin genietbaar, een opportunist die alles uit de kast haalt om zijn tegenstander uit te schakelen. En de journaliste is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ook al wringt het schoentje danig omtrent je inlevingsvermogen, Pau vertelt het zo gezwind met een nostalgische retrolook zodat het lijkt alsof je naar een klassieke stomme film kijkt of een kleurloze Errol Flynn. Avontuur puur sang met een boodschap. Vooral intrigerend omdat je uiteindelijk op je honger blijft zitten. Enig minpunt: de te grote lettering. Curtiss Hill, het ontdekken waard.
25-08-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *