Typecasting, zo noem je dat. Een acteur die steeds opgevoerd wordt in een gelijkaardige rol omdat al zijn voorgaande films succes hebben. Thomas Du Caju is hier de tekenende acteur van dienst die als artiest de ideeën van anderen op zijn maat op papier mag zetten, dit keer gekoppeld aan Antunes. Te vergelijken met wat Yann zou schrijven, alleen minder complex maar even geforceerd. De getormenteerde piloot die worstelt met een traumatisch incident uit het verleden, de oorlogsweduwe die met haar kind probeert te overleven, met daartussenin een moord die het naburige dorp op stelten zet. En om het nog te verergeren, zorgt Antunes voor een onvoorzien toemaatje, de doos van Pandora wordt net voor het einde geopend. Du Caju houdt van vliegers en oude wagens, als een vis in het water zet hij ze op papier. Soms verrast hij met enkele karakterkoppen, verfijnd getekend om echter even snel te hervallen in oude gewoontes met stereotiepe poses. Engelen, onderhoudend.
08-08-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *