Bevat de drie verhalen zonder een groots extra dossier waarin Deribs bedoelingen eventueel uit de doeken hadden gedaan kunnen worden. Wel met achterin heel wat extra illustraties. Over Regenstorm: Derib dompelt de lezer onder in een andere cultuur en produceert niet zo maar een cowboy- en indianenverhaal. Nee, hij focust zich op de oorspronkelijke Amerikaanse gemeenschap daar waar een natuurlijker geloof de mensen inspireerden. Geen blanken die voor een keer het onheil veroorzaken, het gevaar komt van vijandige ‘broeders’ annex stammen. Regenstorm overleeft als bij wonder en ontplooit zich daarna tot een bijzonder kind en nog later tot een bijzonder man. Regenstorm is alvast de weergave van een initiatierite. Over De zonnedans: voor de gewone westerling was A man called horse een openbarende film waarbij je volledig op kon gaan in de Indianencultuur. Derib gebruikt zijn beeldend medium om de lezer kennis te laten maken met de esoterische transities en riten die sjamanen doorgaan en doorstaan exclusief binnen de gemeenschap van de ‘roodhuiden’. Wordt één met de natuur en zet je ziel open voor de hogere tekens! Begrijpelijk dat visioenen zich opdringen wanneer je onmenselijke beproevingen met ondergaan en de geest verruimd wordt via één of ander verdovend middel. Nochtans leest Hij de twee maal geboren werd niet als een softe flower power-strip. En over De levensboom: de cirkel van het leven uitgebeeld in drie verhalen, Derib toont hoe het de mens vergaat wanneer die één is met de natuur. Een cyclus van komen en gaan, van vallen en opstaan, van verwelkomingen, weerzien en afscheid. Een les in nederigheid atypisch voor onze jachtige, Westerse cultuur.
08-08-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *