Sarah schalt het zelf uit (pagina 14, kader 6): “Fake News! Ik ben nog altijd onder de levenden.” In de vorige (‘recentere’) Sarah Spitsen legde Wasterlain zich eerder toe op kortverhalen die zich richtten op allerhande internationale reportages van Sarah. In deze Fake News Fiction komt Sarah eveneens op verschillende plekken terecht, met dit verschil dat de plot aaneengeregen chronologisch Sarah op weg volgt naar nieuwe bestemmingen en belevenissen. Zelfs al gedraagt Sarah zich als een superheldin, ze staat meer met beide voeten op de grond. Onwaarschijnlijk blijft vaak de uitkomst van alle missies, of toch de manier waarop ze die tot een goed einde brengt, het leest alvast minder surreëel. Volledig pensioengerechtigd, echter doet zijn leeftijd geen afbreuk aan Wasterlains typische stijl. Een leuke toevoeging aan een rijk oeuvre.
25-12-2021

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *