Auteur Flix maakt de rekening van zijn volk en gebruikt het Robbedoes-patrimonium om een donkere pagina uit de landsgeschiedenis op een komische wijze te ridiculiseren. De totalitaire staat is een ideale voedingsbodem om het dictatoriale leiderschap te verantwoorden met Robbe, Kwabbernoot en Rommelgem er tussenin. Het verhaal is leutig en zit volgepropt met waanzinnige actie. Flix kent bovendien zijn klassiekers en verwijst voortdurend naar keerpunten uit de reguliere stripreeks. Grafisch is Flix minder begenadigd. Hij verschaft zichzelf anatomische vrijheden die hij kan verdoezelen achter een stijlkundige identiteit. Veel plezier alvast met deze trip achter het ijzeren gorden!
12-09-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *