Mysticus Sorel, gefascineerd door legenden, sagen en bevreemdende volksverhalen haalt weer een spookachtige uit de kast. Een man bevangen door het verliesverdriet nu hij zonder zijn vrouw verder moet en aldus op een dag benaderd wordt door een oogverblindende meermin die hem wil helpen de pijn te doen vervagen. Bij Sorel draait alles rond de ontheemde sfeer, de machteloosheid om deze momenten van rouw te doorstaan. Zorgt de meermin alsnog voor de ultieme verlossing? Bluebells Wood leest als een uitgesponnen kortverhaal dat languitgerokken eindigt met de obligate twist. Dat zonder te vervelen weliswaar. De ambiance? Voortdurend beklemmend, dreigend, gehuld in een waas van mysterie, verwacht je een verklaring voor het verschijnen van deze mythische wezens. Sorels invulling zet je terug met beide voeten op de grond. Sterk.
30-08-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *