Jon, aka Dr Manhattan, gebruiken als excuus om de chaos binnen het DC-Universum te hervertellen, da’s een brug te ver. Die verstrengeling van twee parallelle werelden doet afbreuk aan beide werelden. Neen, dan liever niet dat deze superhelden elkaar tegen het lijf liepen. Geoff Johns’ ambities zijn hoog, ze reiken niet aan Alan Moores ongenaakbare goddelijke tempel. Ineens leest Doomsday Clock als overbodig. Fascinerend, dat wel. Maar overbodig.
08-09-2021

6/10

Fascinerend en intrigerend enerzijds, maar heiligschennend anderzijds. Hoe dichter het einde nadert, hoe vaker je je ongemakkelijk voelt met Geoff Johns’ gemanipuleer in de Watchmen-wereld, een universum dat in deze context best onaangeroerd was gebleven. Met een hoopgevende boodschap weliswaar is je honger niet gestild. Het opvoeren van de talloze multiversums die in het DC-spektakel van de laatste jaren voorkomen, maakt het grootser, bombastischer en dat allemaal om één doel te bereiken. De afronding van Doomsday Clock: verdienstelijk, niet bevredigend.
08-09-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *