Patrick Weber, schrijver van middelmatigheden, totdat Novikov ten tonele verschijnt. Hoe is het mogelijk dat hij aan de grote Bruno Brindisi gekoppeld wordt, want plotsklaps heb je goud in handen. Deze Novikov is een heerlijke politiethriller met de Casanova-protagonist wiens trauma stokken in de wielen steekt tijdens zijn moordonderzoeken. Slechts zelden valt iets op de plot aan te merken (de overgang van pagina 74 naar 75), het is de typische whodunit met tal van potentiële daders waar je zelf niet meer wijs uit raakt na verloop van tijd. Alleen beeldt Brindisi dat met zo veel klasse uit. In al zijn eenvoud een lust voor het oog. Hopelijk komt hier ooit een vervolg op.
29-08-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *