Niet enkel een godsgeschenk voor wie van tekenen houdt, je kijkt als buitenstaander ook de ogen uit met het ‘eenvoudige’ spektakel dat Al Severin opgebouwd heeft in deze niet zo willekeurig samengesteld schetsenboek. Het is een ware handleiding om realistisch te tekenen, een belangrijke bron om later, in welke stijl je ook wil werken, echt rekening te houden met alle anatomische principes. Dit keer is het minder freewheelen en draait alles rond de figuren Bakelitte & Formica, in de jaren vijftig bedacht door Alice Vernes, nu terug opgepikt door Severin. Emoties, beweging, handen, voeten, close-ups, allerhande voertuigen, met tussenin enkele paginagrote illustraties die aangevuld worden met de inkt- en kleurenversie er voorafgaand. Noem het een waar spektakelstuk waarbij je het hele gamma van een artistiek kunnen in één boek samengebald krijgt. Natuurlijk zijn we bevooroordeeld, want we hebben het zelf uitgegeven, neemt echter niet weg dat als je enige liefde hebt voor het illustratieve dit een must have is.
19-12-2021

10/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *