Een van de beste boeken uit de reeks, hoewel het basisverhaal zeker over 48 pagina’s uitgesponnen had mogen worden. Bruneau kiest ervoor verschillende voorbeelden van uitzinnige hoogmoed aan de kaak te stellen. De mens, de sterveling, wil veel. Veel te veel. En wat volgt is de gebruikelijke boutade. Hoogmoed komt voor de val. En helaas, de straf die telkens volgt, heeft tot resultaat een gruwelijk, wreed einde, de mens die ten opzichte van de Goden op zijn plaats wordt gezet. Door de opvolging van de hoofdrolspelers die in dezelfde (in hun ogen) eervolle val trappen te tonen, kijk je pessimistisch naar de toekomst. Echt hoop op beterschap zit er immers niet in. De myhte van Tantalos en consoorten; deprimerend. Komt het ooit nog goed met de mensheid?
20-09-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *