Lekker op de schoot bij Bob de Groot en Turk met enkele duidelijk geïllustreerde bijdrages gemaakt in de periode dat zij de flegmatische kolonel onder hun hoede hadden. Informatief minimalistisch, het dossier, gelukkig spreken de beelden voor zich. Over De lachende dief: een verhaal van 31 platen en dat zorgt meteen voor een hoger ritme annex snellere, meer kordate afronding. Eerst enkel misdadige feiten totdat de kolonel per toeval de ware toedracht kan blootleggen. Turk en de Groot werken klassiek en traditioneel volgens de gekende recepten (wat wil je, met Greg als co-scenarist). Toch brengen ze het er goed en leutig vanaf (6,5/10). Over Alias Lord X: ook dit is een kortje van 30 platen. Bob de Groot en Turk wisselen de toon voortdurend af met enerzijds de sérieux van een misdaadthriller met de kolonel op zoek naar het meesterbrein en anderzijds met voldoende humoristische kracht om alles in balans te houden. Niets is wat het lijkt en dat blijkt helemaal zo op de voorlaatste pagina. Leuk (7/10). Over Sir Jason: het leerproces van een geheim agent die quasi alles perfect uitvoert tot het moment dat de kastanjes daadwerkelijk uit het vuur geraapt moeten worden. De flegmatieke kolonel weet de schijn hoog op te houden en toont hoe je je echt als gentleman moet gedragen. Behalve bij de kookvrouw! Op zich een verhaaltje van niks, echter net door al die geheimdoenerij er rond uitermate intrigerend en charmant. De uitgever zorgt voor een respectvolle revival (7/10). Over Dear Mr. Wilkinson: een thriller waarbij Clifton op zijn kordate en/of slome manier het mysterie moet proberen te ontwarren met de hulp van enkele potentiële daders. De klemtoon ligt hierin duidelijk op de humor zonder het detective-element te vergeten. Clifton imiteert Hercule Poirot, het moet kunnen (7/10).
12-10-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *