Probeert de uitgever op deze manier een bepaald publiek naar Lucky Luke te lokken, of wil men net de klassieke lezer de ogen openen door vooruitstrevende LGBT-thema’s erin te lossen door genrekoning Ralf König. De auteur blijft zichzelf, misschien minder vunzig, en laat de libertijnse liefde tussen cowboys lustig bloeien. Lekker smeuïg beweegt helaas te veel in het kielzog van Brokeback Mountain waardoor deze hommage eerder de vorm van een pastiche krijgt en je de boodschap eerder als lachwekkend gaat zien. Het worteljargon mag dan deel uitmaken van de interne keuken, in dit Nederlands komt het niet tot uiting. König mocht freewheelen met deze iconische stripfiguur, het finale resultaat is helaas niet memorabel.
26-10-2021

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *