Menno Ludriks reikt Legito Geelen het scenario aan van Sinterklaas’ tanende ster. De gefrustreerde goedheiligman moet toezien hoe het volk (lees: de jeugd) hem stilletjesaan vergeet. Is er nog hoop voor de toekomst? Sint is het resultaat van sympathiek beginnerswerk, de persoonlijkheid van een getormenteerde held die barsten toont en die dringend terug een boost nodig heeft. Afgaande op de tekeningen merk je veel leegte, enigszins gecamoufleerd door een opzichtige inkleuring. Alleen gaan ze daarin iets te ver door tonen en kleuren doorheen de kleren (en voorwerpen) op te voeren. Bevreemdend. Sint is sympathiek, alleen zou een extra werkbeurt zowel in het verhaal als in de tekeningen het finale resultaat hebben kunnen opschroeven.
21-10-2021

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *