Over Hopeloos: van een bizarre combinatie gesproken: de ingetogen jazz muzikant die op het podium ingetogen tot rust komt. Echter door omstandigheden gedwongen om ‘aangetaste’ vrienden te beschermen, verandert Maynard in een wild beest, met een gewelddadige uitbarsting tot gevolg om zijn territorium te verdedigen. Het grootste deel van dit verhaal is slechts een aanzet. De echte ontknoping moet nog komen. Jazz Maynard is vooral één en al mysterie waar je behoorlijk wat geduld voor moet uitoefenen. Over Bloed, jazz en tranen: De mini-James Bond is terug op pad, dit keer met Teo aan zijn zij. Maar of dat echt zo’n goed idee is? Raule laat de lezer voorlopig behoorlijk in het ongewisse, je moet de plot op je af laten komen. Bloed, jazz & tranen onthult nog meer geheimen uit Jazz’ verleden. Over Drie kraaien: Het onwaarschijnlijke verhaal van een op het eerste zicht bescheiden jazz-trompettist die in noodsituaties duidelijk zijn dubbele identiteit bozen laat komen, die van de onvervaarde mission impossible-actieheld. Je bent het ondertussen gewoon en toch leest het bevreemdend. Oude vrienden zijn nu elkaars vijanden. Wie overleeft wie? Staan de Drie kraaien voor Maynards opvliegende karakter? Over Live in Barcelona: Lukt het muzikant Maynard om het geweld af te zweren of blijft dit hem zijn leven lang achtervolgen, zeker nu hij eindelijk succes blijkt te oogsten. Welke keuzes maken? Een carrière of zich laten meevoeren op het ritmische geluid van kogelinslagen. Raule & Roger nemen niet de meest vanzelfsprekende route, noch opteren ze voor rozengeur en maneschijn. Somber, een duistere noot bespelend met zeker geen Oosterse massage die zou kunnen resulteren in een happy ending. Viriel getekend met rijkelijk vloeiende inkt, de beperkte kleuren zorgen voor extra sfeer.
06-08-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *