Over El Libertador: Dark Dragon Books dist eerder werk van Javi Rey op nu de artiest enigszins verraste met het aangename Violette Morris. Wederom zonde dat zo’n strip ons indertijd ontglipte omdat Dupuis en haar Nederlandstalige handelspartner er geen heil in meer zagen om Girouds verdere familieGeheimen in onze taal verder uit te brengen. Een gemis, want zelfs een mindere Giroud is nog altijd een goed boek! Zelfs met een oorlog die de jouwe niet is (de Spaanse burgeroorlog) als achtergrond, met een heldhaftige verzetsstrijder als hoofdrolspeler, weet Giroud de tragiek er op een heerlijk pijnlijke manier in te vervlechten zonder dat het gekunsteld overkomt. Passie, drama en tactiek, bevrijdend is de openbaring van El Libertador. Javi Rey voelt zich thuis in deze heroïek (7,5/10).
Over Schaamte en vergetelheid: een dik boek wil je ongeacht het gewicht ook zo snel mogelijk uitlezen. Wanneer je echter overladen wordt met feiten en informatie, de historische elementen die de achtergrond bepalen, zonder dat je ze daadwerkelijk kan plaatsen in het grote plaatje, én de personages onvoldoende draagkracht hebben, dan is het allemaal een maat voor niets geweest en worden die overblijvende bladzijden loodzwaar. Oké, het is één van de woelige periodes waarvan minder geweten is, Harriet slaagt er niet in je deelgenoot te maken van de politieke context. Telkens wanneer je denkt dat de auteur zich herpakt, verlies je wederom het overzicht. Schaamte en vergetelheid is taai en kan niet overtuigen. Alex Macho evenmin (5/10).
31-12-2019

Deze bundel: 6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *