Uitgeverstrucje om een titel zelf rechtstreeks op een beurs waar ze aanwezig zijn te verkopen. Voor de liefhebbers met een extraatje, zijnde de verpakking, erbij. Helaas doet dat de intrinsieke waarde niet stijgen. Over Return of the living Deadpool 1: koppel een knettergek, ongebonden personage aan zombies en je hebt als auteur talloze mogelijkheden om naar uit te wijken. Night of the living Deadpool was een hilarische parodie met een extatische antiheld die besefte dat wil je in zo’n apocalyptische wereld wil overleven je er danig op in moet hakken. Helaas liet het extreme einde geen ruimte voor een vervolg. Tenzij je Cullen Bunn en alsnog een uitweg bedenkt. Want hé, een succesformule ga je toch niet kortwieken. Op het eerste zicht lijkt Nik Virella in staat om de klus van dit even absurde uitgangspunt van de heropstandige Deadpool te kunnen klaren. Slim gemaskeerd achter een mooi ogend zwartwit geflankeerd door grijs én waar nodig een scheut rood, valt de artiest finaal toch door de mand. Ach, wie maalt daarom. Jij wil toch zinloos bloedvergieten, niet? En over Return of the living Deadpool 2: leuk, edoch niet zo subliem als het voorgaande tweeluik. Verre van zelfs. Nog altijd even excentriek, ja, alleen zonder een aanvaardbare, gebalanceerde finesse. Ideeën genoeg, onvoldoende uitgeschreven. Voor meer commentaar neem je gewoon hetzelfde van het eerste deel over: koppel een knettergek, ongebonden personage aan zombies en je hebt als auteur talloze mogelijkheden om naar uit te wijken. Night of the living Deadpool was een hilarische parodie met een extatische antiheld die besefte dat wil je in zo’n apocalyptische wereld wil overleven je er danig op in moet hakken. Helaas liet het extreme einde geen ruimte voor een vervolg. Tenzij je Cullen Bunn en alsnog een uitweg bedenkt. Want hé, een succesformule ga je toch niet kortwieken. Op het eerste zicht lijkt Nik Virella in staat om de klus van dit even absurde uitgangspunt van de heropstandige Deadpool te kunnen klaren. Slim gemaskeerd achter een mooi ogend zwartwit geflankeerd door grijs én waar nodig een scheut rood, valt de artiest finaal toch door de mand. Ach, wie maalt daarom. Jij wil toch zinloos bloedvergieten, niet?
23-01-2020

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *