Over Red Clay Chronicles: het teleurstellendst aan deze kroniekenbundel? Het feit dat de zoektocht van de blanke jongen om af te rekenen met zijn verleden niet afgerond wordt, net omdat je het gevoel hebt dat naar het einde toe de climax nadert en die afgewerkt had kunnen worden ter vervanging van de overige veertig dossierpagina’s. The Red Clay Chronicles is een heerlijk rechttoe rechtaan actieverhaal waarin de Indiaan niet als een hersenloze, immorele wilde wordt afgebeeld, wel als een gemeenschap met rechtschapen principes, helaas vaak gedwarsboomd door de blanken die zich via geweld laten geweld. Logisch dat sommigen in opstand komen. Voor John Preston is dat anders. Hij heeft nog met een paar mannen een rekening te vereffenen. Reis mee op zijn gewelddadige pad. Rol (Roland Boschi) heeft zijn pluimen reeds op de Amerikaanse stripmarkt verdiend en dat merk je aan de zeer open tekenstijl. Haast comicachtig zijn de pagina’s ingedeeld, twee tot vijf kadertjes maximum. Het zorgt voor een dynamische viriliteit, filmisch uitgebeeld. The Red Clay Chronicles leest als een trein op explosieve snelheid, laat het beest in je los (7,5/10)!
19-10-2020 Over Hippolyte: interessant, vrouwen aan de macht. Geen cowboys, maar cowgirls die de lakens uitdelen. Een gemeenschap waar het onder de leden ook niet altijd botert, ieder wel een eigen opvatting heeft en de spanningen opborrelen. Bruneau portretteert sterke vrouwen die onderling duidelijk moeilijk met elkaar overeen komen. De personages blijven te vlak, zijn onvoldoende uitgediept, net als de volledige plot. Chalands grafiek is niet opzienbarend, de stilering verbergt amper de vele anatomische fouten. Hippolyte mist een strakke hand, een gedegen visie en vooral een uniforme, sfeervollere inkleuring. Hier zat véél meer in (6,5/10).
06-12-2020

Voor dit collector pack 7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *