Wat een heerlijk weerzien, hoe deprimerend, weemoedig en fatalistisch ook. De terugkeer van de heer die zijn landgoed terug wil opeisen na een fatale kruistocht. Oude bekenden verschijnen terug ten tonele terwijl Aymar de moraal verliest en als eenling uiteindelijk afziet van zijn heroveringstocht. Hermann haalt de verschillende kampen aan en toont nog maar eens hoe duister de middeleeuwen waren met de heersers die het volk vertrapten, uitbuitten en misbruikten terwijl deze zelf amper konden overleven. Hoe dunnetjes ook, het scenario is goed geconstrueerd en haalt weer het slecht(st)e in de mens naar boven. Is er plek voor een beetje hoop en een betere toekomst? Onvoorstelbaar, Hermanns gezegende leeftijd en de nog altijd even krachtdadige tekeningen!
07-12-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *