Sportstrips, je kan ze ook vanuit een andere hoek benaderen door niet zo maar het carrièrepad van een ambitieuze sporter te volgen die het wil maken in één van de grootste voetbaltempels. Neen, deze insteek van Eduard Torrents is gewaagder door een op school slecht presterende jongedame een persoonlijke paper te moeten laten schrijven over het fenomeen Barcelona, weliswaar verteld vanuit een familiaal standpunt. Het heeft wat weg van Zidrou en Monins Merci, de rebelse tiener die puberaal in de knoop met zichzelf ligt en die overal tegenaan schopt omdat ze zelf niet goed in haar vel zit, in de eerste plaats het gezag viserend. Beetje bij beetje vindt Joana toch haar weg en wint niet Koning Voetbal, wel jij, de lezer! Cesc Dalmases heeft een losse, atypische stijl voor dit genre en dat maakt het ensemble net lekker fris. Voor altijd Barcelona 2, ongewoon en beter dan de middenmootsportstrips.
18-12-2021

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *