Stedho gedijt goed in de wereld van de jeugdstrips. Deze adaptatie van Mourlevats roman, een gemoderniseerd sprookjes, op scenario gezet door L’Hermenier, is door de innemende personages ontroerend, warm, ja zelfs hartverwarmend met het onschuldige Oceaankind Yann als katalysator. Hij is de motor om de queeste aan te vangen en zelfs te leiden! Trouwens, hij is het meest veelzeggend zonder te spreken! Hoe dreigend de situatie ook, hoe gevaarlijk de ondernomen reis, uiteindelijk komen ze met zijn allen weer mooi op hun pootjes terecht. Of toch niet? In een losse, frisse stijl getekend, met een sfeervolle inkleuring, charmeert Stedho en wint daardoor de sympathieprijs. Mooi.
13-12-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *