Graag zou je toch een andere naam zien dan die van Pécau achter de schrijverstafel. Moet je je nu weer verwachten aan een epos van twintig delen? Soit, best (be)oordelen op hetgeen je in handen hebt, zijnde een Conan de Cimmeriër ten tijde van Julius Caesar, een woeste barbaar die naast karakterieel ook de fysieke gelijkenis heeft met Howards heroïc-fantasy-held. Ondanks het vertrouwen tussen de twee blijft het raar dat de gespierde krijger zich nog steeds laat ringeloren door de Romeinse krijgsheer, de Helvetiërs kunnen erover meespreken. Positief: Memento Mori hééft een verhaal, zij het verknipt met verspringingen in de tijd om dit levenspad van Coax te beschrijven, bouwt spannend op met een vleug detectivemysterie. Curieus zijn de tekeningen van Fafner. Zijn decors zijn duidelijk gestoeld op foto’s, de personages proportioneel overdreven en theatraal. Een interessante combinatie.
25-12-2021

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *