Dwingt een vergelijkende studie tussen de roman- en de stripversie zich op? Neen, want de uitvoering van Brahy-Runberg heeft meteen haar eigen verdienste. De kracht zit hem in het onhoudbare, snelle ritme waarmee de auteurs door de plot racen en razen. Geen poeha, geen overbodige interviews, wel recht voor de raap resultaatgericht onderzoek. En zelfs met twee inspecteurs op pad die elkaar voor een keer geen stokken in de wielen steken maar die elkaar aanvullen, het zorgt voor een gescheiden eenheid tijdens dit flitsende traject. Efficiënt verteld en eveneens efficiënt in beeld gebracht, de 104 pagina’s zijn een waar traktaat. En dan volgt plots een onverwachte ontknoping die je van heinde en verre totaal niet zag aankomen. Het Weeshuis, sterk.
17-12-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *