Oorspronkelijk eerst in het Frans verschenen in 2013, nu pas 8 jaar later in het Nederlands vertaald. Overbodig? Neen, zeker niet. Didier Convards en Eric Adams bewerking van een gedeelte van Marco Polo’s reisverslag is best boeiend. Avontuurlijk, soms gedetailleerd beschrijvend, met voldoende rustpunten die het ellenlange traject in balans brengen. Grotendeels een lijdensweg, afgaande op de woeste omgevingen die ze moeten doorkruisen, afgewisseld met heerlijke momenten van geluk. De handelingen van de ambitieuze Marco tonen diens moed, heldhaftigheid en rechtvaardigheid. Bovendien goed uitgebeeld door Fabio Bono wiens tekeningen uitstekend aangevuld worden door Fogolins’ inkleuring. De jongen die zijn dromen leeft, meer dan goed.
19-12-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *