Cornette en Marc-Renier zoeken samen met Gustav Klimt naar het ideale model om zijn (hopelijk) nieuwste meesterwerk te maken. Vindt hij iemand die positie waardig? In tegenstelling tot de traditionele biografie├źn kiezen de auteurs niet voor het klassieke chronologische levensverhaal beginnend bij de geboorte, eindigend met de dood. Neen, Klimt heeft zich als artiest reeds gemanifesteerd met voor- en tegenstanders. Dit beeldverhaal beeldt mooi de worsteling van de artiest met zichzelf, de kritiek, de angsten, de twijfels, het verlangen, de ambities. Klimt mag dan zelfverzekerd zijn, genoeg momenten waarin hij worstelt met zichzelf en zich laat leiden door de nachtmerries die zijn rusteloze slaap verder verstoren. Marc-Renier, vroeger nogal statisch, theatraal tekenend, heeft niet aan kwaliteit ingeboet. Integendeel. Ondanks het dramatische geposeer, stralen de figuren en bewegen dynamisch in de subtiele, elegante en esthetische decors. De goudgele cover trekt bovendien met glans extra aan. Klimt, een mooie inkijk in Gustavs ziel in woord en beeld.
23-12-2021

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *